Jogurt grecki z miodem i orzechami

10 Minuten

Prosty

2 Portionen

Jogurt grecki z miodem i orzechami to łatwe i smaczne śniadanie. Kremowy jogurt z wyrazistymi orzechami i słodkim miodem daje wszystko, czego potrzeba na dobry początek dnia. Jogurt dostarczy Ci dużo białka, a orzechy zawierają dużo zdrowych tłuszczów. Ponadto ten przepis jest idealny do przygotowania posiłku w podróży. Skorzystaj z naszego przepisu lub dodaj do jogurtu to, na co masz ochotę: inne orzechy i nasiona, dżem do posłodzenia lub granolę. Wszystko jest możliwe!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
400 g jogurtu greckiego
30 g orzechów włoskich
20 g migdałów
20 g orzechów laskowych lub innych dowolnych orzechów
1łyżka miodu

Informacje żywieniowe

490 kalorie
14 g węglowodany
42 g tłuszcze
13 g białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotuj orzechy

Posiekaj grubo wszystkie orzechy i praż je na patelni na średnim ogniu bez dodatku oleju przez około 4 minuty, aż staną się lekko brązowe i będą miały przyjemny zapach. Pozostaw do ostygnięcia.
Oznacz jako zakończone
2.

Podaj

Jogurt podziel do miseczek, posyp orzechami i polej miodem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.
 Zapisz jako PDF