Kanapka z sałatką jajeczną

Masz resztki sałatki jajecznej i brakuje Ci pomysłów na smaczne przepisy, w których mógłbyś ją wykorzystać? Co powiesz na zrobienie kanapki? Dzięki świeżym pomidorom, awokado i rukoli jest to świeże i sycące danie, które jest również doskonałym wyborem na posiłek w pracy. Największa zaleta: kanapka jest gotowa w kilka minut. Podobnie jak w innych przypadkach, nie ma ograniczeń dla Twojej wyobraźni i możesz dodać, co tylko chcesz. Dodajmy też kilka kawałków peklowanego boczku. Mniam!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
2porcje sałatki jajecznej według naszego lub rodzinnego przepisu
4kromki chleba wieloziarnistego według smaku
1 awokado
4 pomidorki koktajlowe
1 cebula dymka
1garść rukoli

Informacje żywieniowe

564 Kalorie
60 g Węglowodany
28 g Tłuszcze
13 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Obierz, przekrój na pół i pokrój awokado. Umyj pomidory i pokrój na plasterki. Umyj rukolę. Umyj cebulę dymkę i pokrój ją w krążki.
Oznacz jako zakończone
2.

Najlepsza kanapka z sałatką jajeczną

Rozsmarować sałatkę jajeczną na 2 kromkach chleba. Na wierzchu ułożyć dymkę, pomidory, rukolę i awokado. Przykryj pozostałymi 2 kromkami chleba i przekrój na pół.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Nutriční hodnoty vycházejí z uvedených složek a mohou se ve skutečnosti lišit.
 Zapisz jako PDF