Lemoniada lawendowa

1 Stunde

Prosty

10 Minuten

Lemoniada lawendowa jest łatwa do przygotowania w domu. Lubimy łączyć suszone kwiaty z herbatą jaśminową. Dodaj kilka kropel świeżego soku z cytrusów, a otrzymasz lemoniadę, która ochłodzi Cię latem i będzie smakować nieporównywalnie pyszniej. Wypróbuj nasz szybki i łatwy przepis! Wskazówka: Jedna porcja odpowiada około 300 ml napoju.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
3 l wody
2torebki herbaty jaśminowej lub 2 łyżeczki herbaty sypanej
5łyżek syropu lawendowego
1łyżka suszonych kwiatów lawendy
1łyżka brązowego cukru
2 lmonki
1 cytryna

Informacje żywieniowe

28 kalorie
6 g węglowodany
0 g tłuszcze
0 g białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Zaparz herbatę

Zagotuj połowę wody i zalej nią herbatę jaśminową. Dodaj brązowy cukier, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotuj lemoniadę:

Wyciśnij sok z limonki i cytryny. Wlej do karafki razem z syropem lawendowym i suszonymi kwiatami. Zalej herbatą jaśminową.
Oznacz jako zakończone
3.

Podaj lemoniadę

Delektuj się lemoniadą lawendową na zimno z kostkami lodu. Dodaj trochę cukru lub syropu lawendowego do smaku.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.
 Zapisz jako PDF