Lemoniada lawendowa
Lemoniada lawendowa jest łatwa do przygotowania w domu. Lubimy łączyć suszone kwiaty z herbatą jaśminową. Dodaj kilka kropel świeżego soku z cytrusów, a otrzymasz lemoniadę, która ochłodzi Cię latem i będzie smakować nieporównywalnie pyszniej. Wypróbuj nasz szybki i łatwy przepis! Wskazówka: Jedna porcja odpowiada około 300 ml napoju.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
3 l wody | |
2torebki herbaty jaśminowej lub 2 łyżeczki herbaty sypanej | |
5łyżek syropu lawendowego | |
1łyżka suszonych kwiatów lawendy | |
1łyżka brązowego cukru | |
2 lmonki | |
1 cytryna |
Informacje żywieniowe
28
kalorie
6 g
węglowodany
0 g
tłuszcze
0 g
białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Zaparz herbatę
Zagotuj połowę wody i zalej nią herbatę jaśminową. Dodaj brązowy cukier, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.
Oznacz jako zakończone
2.
Przygotuj lemoniadę:
Wyciśnij sok z limonki i cytryny. Wlej do karafki razem z syropem lawendowym i suszonymi kwiatami. Zalej herbatą jaśminową.
Oznacz jako zakończone
3.
Podaj lemoniadę
Delektuj się lemoniadą lawendową na zimno z kostkami lodu. Dodaj trochę cukru lub syropu lawendowego do smaku.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.