Makaron z awokado
Makaron z awokado to absolutna rewelacja wśród naszych szybkich przepisów po powrocie z pracy. Jest gotowy w nie więcej niż 15 minut i smakuje niesamowicie. Awokado i sok z cytryny również nadają temu przepisowi wyjątkowo świeżą nutę, nie tylko pod względem koloru, ale i smaku. Naszym zdaniem zdecydowanie powinieneś wypróbować ten przepis.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
| 400 g makaronu do wyboru | |
| 1 dojrzałe awokado | |
| 150 g wegańskiego crème fraîche | |
| 2łyżki soku z cytryny | |
| 1 ząbek czosnku | |
| 1/4pęczka świeżej bazylii | |
| sól i pieprz do smaku |
Przybory
| Mikser |
Informacje żywieniowe
507
Kalorie
52 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcze
12 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie składników
Bazylię umyj i otrząśnij do sucha. Obierz czosnek. Usuń pestkę z awokado i obierz je ze skórki.
Oznacz jako zakończone
2.
Gotowanie makaronu
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu w dostatecznie osolonej wodzie i odcedź.
Oznacz jako zakończone
3.
Sos
Wszystkie pozostałe składniki umieścić w blenderze i miksuj na wysokich obrotach.
Oznacz jako zakończone
4.
Podawanie
Wymieszaj makaron z sosem, podawaj z odrobiną soli, pieprzu i w razie potrzeby większą ilością bazylii.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Do przybrania świeżego makaronu z awokado doskonale nadaje się również odrobina wegańskiego parmezanu.
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Możliwe jest wystąpienie rozbieżności.