Pasta kanapkowa z rzodkiewek
Pasta kanapkowa z rzodkiewek jest świeża, lekka i szybka do zrobienia. Idealne smarowidło na wiosnę. Wypróbuj nasz prosty przepis i stwórz wkrótce swoje własne pasty i dipy. Bo na bazie serka śmietankowego, jogurtu czy twarogu można stworzyć nieskończoną ilość dipów, które z pewnością jeszcze nie raz. zachwycą Twoich gości Ale to połączenie rzodkiewki i szczypiorku jest zdecydowanie idealne na dobry początek. Jeśli masz ochotę na więcej, kliknij w nasze przepisy na dipy! Wskazówka: Zapakowany w szczelną puszkę, dip ten zachowa świeżość w lodówce przez ok. 4 dni. Podpowiedź 2: Jedna porcja wystarczy tu mniej więc na posmarowanie jednej kromki chleba, ok. 10 g.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
100 g serka śmietankowego | |
100 g twarogu niskotłuszczowego | |
1łyżka mleka | |
5 rzodkiewek | |
1/4pęczka szczypiorku | |
sól i pieprz do smaku |
Informacje żywieniowe
18
Kalorie
1 g
Węglowodany
1 g
Tłuszcze
1 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie
Szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj. Rzodkiewki umyj i drobno posiekaj.
Oznacz jako zakończone
2.
Pasta
Rzodkiewki i szczypiorek wymieszaj ze wszystkimi pozostałymi składnikami i dopraw solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Wartości odżywcze szacowane są według surowców. W rzeczywistości mogą się różnić.