Patelenka raclette z krewetkami

Patelenka raclette z krewetkami Brzmi to równie prosto i genialnie jak jest w rzeczywistości. Po prostu bierzesz krewetki, skrapiasz je odrobiną oleju, przyprawiasz i dodajesz dużo cebuli i czosnku. To wszystko czego potrzebujesz do naprawdę doskonałej przekąski z praktycznego grilla stołowego.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
16 krewetek
4 ząbki czosnku
1 mała cebula
2łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
Przybory
Raclette

Informacje żywieniowe

130 Kalorie
4 g Węglowodany
8 g Tłuszcze
11 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie

Krewetki opłucz w zimnej wodzie. Pokrój cebulę i czosnek. Obierz cebulę i pokrój w cienkie plasterki. Czosnek pokrój w cienkie paski.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotowanie patelenek

Umieść cebulę na patelni. Na wierzchu ułóż krewetki. Posyp czosnkiem. Skrop oliwą z oliwek. Dopraw solą i pieprzem. Zapiekaj w grillu raclette przez około 10 minut.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Możliwe jest wystąpienie rozbieżności.
 Zapisz jako PDF