Sałatka z kuskusem

Sałatka z kuskusem jest szybka w przygotowaniu, smakuje wyśmienicie, nasyci i wygląda fantastycznie: o co więcej można sobie życzyć? Myślimy, że w ogóle nic. Sałatka z kuskusem może być przygotowana na wiele sposobów. Dziś pokazujemy nasz przepis z suszonymi pomidorami i fetą. Ale oczywiście można też przygotować ją w zupełnie inny sposób. Bądź kreatywny i zaimponuj gościom na następnym przyjęciu z grillem swoją wersją sałatki!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
300 g kuskusu
2 cebule dymki
1/2 ogórka
1 czerwona cebula
150 g suszonych pomidorów
150 g fety
1/2pęczka pietruszki
3łyżki stołowe oliwy
3łyżki stołowe sok z cytryny
2łyżki stołowe białego jogurtu
sól i pieprz do smaku

Informacje żywieniowe

346 Kalorie
41 g Węglowodany
14 g Tłuszcze
11 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotuj składniki

Przygotuj kuskus zgodnie według instrukcji na opakowaniu i pozostaw do lekkiego ostygnięcia. Umyj i posiekaj ogórek, cebulę dymkę i nać pietruszki. Suszone pomidory pokroić na małe kawałki. Fetę grubo pokruszyć. Cebulę obierz i pokrój na drobno.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotować sałatkę

Wymieszaj oliwę, sok z cytryny i jogurt naturalny. Dodaj wszystkie pozostałe składniki. Dopraw solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF