Sałatka z kuskusem
Sałatka z kuskusem jest szybka w przygotowaniu, smakuje wyśmienicie, nasyci i wygląda fantastycznie: o co więcej można sobie życzyć? Myślimy, że w ogóle nic. Sałatka z kuskusem może być przygotowana na wiele sposobów. Dziś pokazujemy nasz przepis z suszonymi pomidorami i fetą. Ale oczywiście można też przygotować ją w zupełnie inny sposób. Bądź kreatywny i zaimponuj gościom na następnym przyjęciu z grillem swoją wersją sałatki!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
300 g kuskusu | |
2 cebule dymki | |
1/2 ogórka | |
1 czerwona cebula | |
150 g suszonych pomidorów | |
150 g fety | |
1/2pęczka pietruszki | |
3łyżki stołowe oliwy | |
3łyżki stołowe sok z cytryny | |
2łyżki stołowe białego jogurtu | |
sól i pieprz do smaku |
Informacje żywieniowe
346
Kalorie
41 g
Węglowodany
14 g
Tłuszcze
11 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotuj składniki
Przygotuj kuskus zgodnie według instrukcji na opakowaniu i pozostaw do lekkiego ostygnięcia. Umyj i posiekaj ogórek, cebulę dymkę i nać pietruszki. Suszone pomidory pokroić na małe kawałki. Fetę grubo pokruszyć. Cebulę obierz i pokrój na drobno.
Oznacz jako zakończone
2.
Przygotować sałatkę
Wymieszaj oliwę, sok z cytryny i jogurt naturalny. Dodaj wszystkie pozostałe składniki. Dopraw solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.