Udka kurczaka z frytkownicy beztłuszczowej

Udka z kurczaka we frytkownicy beztłuszczowej: tak je lubimy my

Udka kurczaka z frytkownicy beztłuszczowej? Zdecydowanie! Kurczak z takiej frytkownicy jest bardzo delikatny i smaczny. Lubimy przyprawiać go domową mieszanką curry, czosnku i tymianku. Więcej informacji można znaleźć w naszym przepisie. Udka z kurczaka we frytkownicy beztłuszczowej potrzebują tylko 20 minut i stają się super chrupiące. Będą jednak przyjemnie miękkie w środku. Pozwala to zaoszczędzić czas w porównaniu z piekarnikiem.

Chcesz dowiedzieć się więcej o tym, co można przygotować we frytkownicy beztłuszczowej? W takim razie polecamy nasz świetny przewodnik. Przekonaj się, jak wszechstronna może być frytkownica!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
3 uda z kurczaka
2łyżeczki soli
1łyżeczka mielonego chili
2łyżeczki słodkiej mielonej papryki
1łyżeczka oregano
1łyżeczka suszonego tymianku
1łyżeczka ziaren czarnego pieprzu
1łyżka oliwy z oliwek
Przybory
Frytownica na gorące powietrze

Informacje żywieniowe

Kalorie 367
Węglowodany 4 g
22 g Tuky
39 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Opłucz udka kurczaka w zimnej wodzie i osusz. Wymieszać wszystkie przyprawy.
Oznacz jako zakończone
2.

Nałóż marynatę na uda kurczaka

Natrzeć uda kurczaka przygotowaną mieszanką przypraw. Bądź bardzo dokładny.
Oznacz jako zakończone
3.

Frytujemy

Umieść udka kurczaka na patelni frytkownicy wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj oliwą z oliwek i smaż na programie do kurczaka lub w temperaturze 200°C przez 20 minut W połowie pieczenia ponownie posmarować olejem lub wywarem mięsnym.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.
 Zapisz jako PDF