Wegański sos jogurtowy

Nasz wegański sos jogurtowy to prawdziwy hit na wegańskiego grilla. Czy jako dip do chleba, warzyw itp. czy jako dressing do chrupiącej i świeżej sałatki: wszystko to jest bardzo łatwe do przygotowania bez produktów zwierzęcych. Nasz szybki i łatwy sos jogurtowy jest naprawdę uniwersalny i już nie może doczekać się, aż dodasz go do swojej kuchni! Wiecie, co szczególnie dobrze komponuje się z naszym sosem jogurtowym? Grillowany bakłażan!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
300 g jogurt sojowy lub inna wegańska alternatywa jogurtu
1/2pęczek szczypiorek
1/2pęczek pietruszka
1 ząbek czosnku
1 limonka
sól i pieprz do smaku

Informacje żywieniowe

30 Kalorie
2 g Węglowodany
1 g Tłuszcze
2 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotuj czosnek

Czosnek obierz i drobno posiekaj.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotuj zioła.

Szczypiorek i pietruszkę umyj, osusz i drobno posiekaj. Zetrzyj skórkę z limonki i wyciśnij sok.
Oznacz jako zakończone
3.

Wymieszaj z sosem jogurtowym

Wszystko wymieszaj z jogurtem sojowym. Dopraw solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze szacowane są według surowców. W rzeczywistości mogą się różnić.
 Zapisz jako PDF