Wegańskie Lody Czekoladowe
bardzo łatwe
Wegańskie lody czekoladowe od producenta lodów
Wegańskie lody czekoladowe? Czy wiesz, że jego przygotowanie jest bardzo proste? Oczywiście można go przygotować z alternatywą mleka i śmietany. Uważamy jednak, że ta wersja z aquafabą i 70% wegańską czekoladą ma naprawdę kremową konsystencję. Aquafaba to woda z ciecierzycy, która świetnie nadaje się do ubijania, podobnie jak ubite białka jaj. Dzięki niemu i roztopionej czekoladzie nic nie stoi na przeszkodzie, by cieszyć się wegańskimi lodami z maszyny do lodów. Wypróbuj ten szybki i łatwy przepis już teraz!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
150 g aquafaby - wegańskie białko jaja kurzego woda z ciecierzycy | |
100 g wegańskiej gorzkiej czekolady 70% zawartości kakao | |
30 g cukru pudru | |
2łyżki kakao do pieczenia | |
1szczypta soli |
Przybory
Maszyna do lodów |
Informacje żywieniowe
350
Kalorie
42 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcze
4 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie składników
Rozpuść 80 g czekolady w kąpieli wodnej. Posiekaj resztę czekolady. Ubij aquafabę z solą na sztywno.
Oznacz jako zakończone
2.
Wymieszaj mieszankę lodów
Przesiej cukier puder i kakao do aquafaby i wymieszaj z masą. Wymieszaj z czekoladą do uzyskania jednolitej masy.
Oznacz jako zakończone
3.
Zamroź mieszankę lodów
Umieść mieszankę lodów w maszynce do lodów i zamrażaj przez około 35 minut. Dodaj pozostałą czekoladę na ostatnie 2 minuty. Spożywaj natychmiast lub przechowywuj w zamrażarce. Przed spożyciem pozostaw do rozmrożenia na około 15 minut.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.