Wegańskie Lody Czekoladowe

Wegańskie lody czekoladowe od producenta lodów

Wegańskie lody czekoladowe? Czy wiesz, że jego przygotowanie jest bardzo proste? Oczywiście można go przygotować z alternatywą mleka i śmietany. Uważamy jednak, że ta wersja z aquafabą i 70% wegańską czekoladą ma naprawdę kremową konsystencję. Aquafaba to woda z ciecierzycy, która świetnie nadaje się do ubijania, podobnie jak ubite białka jaj. Dzięki niemu i roztopionej czekoladzie nic nie stoi na przeszkodzie, by cieszyć się wegańskimi lodami z maszyny do lodów. Wypróbuj ten szybki i łatwy przepis już teraz!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
150 g aquafaby - wegańskie białko jaja kurzego woda z ciecierzycy
100 g wegańskiej gorzkiej czekolady 70% zawartości kakao
30 g cukru pudru
2łyżki kakao do pieczenia
1szczypta soli
Przybory
Maszyna do lodów

Informacje żywieniowe

350 Kalorie
42 g Węglowodany
16 g Tłuszcze
4 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Rozpuść 80 g czekolady w kąpieli wodnej. Posiekaj resztę czekolady. Ubij aquafabę z solą na sztywno.
Oznacz jako zakończone
2.

Wymieszaj mieszankę lodów

Przesiej cukier puder i kakao do aquafaby i wymieszaj z masą. Wymieszaj z czekoladą do uzyskania jednolitej masy.
Oznacz jako zakończone
3.

Zamroź mieszankę lodów

Umieść mieszankę lodów w maszynce do lodów i zamrażaj przez około 35 minut. Dodaj pozostałą czekoladę na ostatnie 2 minuty. Spożywaj natychmiast lub przechowywuj w zamrażarce. Przed spożyciem pozostaw do rozmrożenia na około 15 minut.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF