Chleb ziemniaczany z boczkiem
Chleb ziemniaczany z boczkiem to bardzo pożywna i pyszna odmiana klasycznego chleba pszennego. Wypieczony w automacie do chleba, ten chrupiący i lekki chleb nie wymaga prawie żadnej pracy i z pewnością będzie hitem na Twoim kolejnym śniadaniu lub kolacji. Wypróbuj nasz przepis i poczęstuj się solidnym kawałkiem chleba – który, nawiasem mówiąc, smakuje wyjątkowo dobrze z serkiem śmietankowym i świeżymi ziołami.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
| 200 g ziemniaków | |
| 400 g mąki (typ 1050) | |
| 100 ml mleka | |
| 200 ml wody | |
| 20 g miodu | |
| 1/2opakowania suchych drożdży | |
| 1łyżeczka soli | |
| 50 g boczku w kostce |
Przybory
| Wypiekacz do chleba |
Informacje żywieniowe
151
Kalorie
27 g
Węglowodany
2 g
Tłuszcze
5 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie składników
Ziemniaki obierz i gotuj w osolonej wodzie przez około 20 minut. Odcedź, utłucz i pozostaw do ostygnięcia. Boczek stop na patelni na średnim ogniu przez około 10 minut.
Oznacz jako zakończone
2.
Łączenie składników
Umieść wszystkie składniki w wypiekaczu do chleba i ustaw program standardowy.
Oznacz jako zakończone
3.
Pieczenie chleba
Po upieczeniu dostosuj stopień zrumienienia według uznania.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Porcja odpowiada kromce chleba.
Wartości odżywcze szacowane są według surowców. W rzeczywistości mogą się różnić.