Cukiniowe roladki z fetą

Cukiniowe roladki z fetą: są małe, pyszne, szybkie w przygotowaniu i stanowią idealną przystawkę do doskonałego obiadu. Ser sprawia, że te przystawki są pikantne i pyszne, i zdecydowanie chce się ich więcej. Zapoznaj się z wszystkimi naszymi przepisami na przystawki!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
2 cukinie
200 g sera feta
50 g garście rukoli
2łyżki oliwy z oliwek
1szczypta chili
sól i pieprz do smaku

Informacje żywieniowe

168 Kalorie
2 g Węglowodany
13 g Tłuszcze
10 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotować składniki

Odsączyć ser feta i pokroić go w słupki. Cukinie umyć i pokroić wzdłuż na bardzo cienkie paski za pomocą krajalnicy. Umyć rukolę i osuszyć ją.
Oznacz jako zakończone
2.

Zgrillować cukinie

Rozgrzać patelnię grillową na średnim ogniu. Posmarować plastry cukinii oliwą z oliwek i krótko podsmażyć z obu stron, aż staną się elastyczne.
Oznacz jako zakończone
3.

Przygotować cukiniowe roladki

Plastry cukinii doprawić solą, pieprzem i chili, na jednym końcu ułożyć rukolę i pasek fety. Cukinie zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką. W razie potrzeby przed podaniem roladek można je podgrzać na grillu lub w piekarniku.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze szacowane są według surowców. W rzeczywistości mogą się różnić.
 Zapisz jako PDF