Dip daktylowy z curry
Dip daktylowy z curry to idealna pasta: robi się go szybko, zachwyci gości i świetnie wygląda dzięki żółtemu kolorowi. Ten pyszny dip daktylowy z curry i czosnkiem jest gotowy w mniej niż 10 minut. Wystarczy garść składników i blender. Resztę pokazujemy teraz! Przy okazji: W ogóle jeśli uwielbiasz samodzielnie przyrządzać dipy, zdecydowanie powinieneś sprawdzić wszystkie nasze inne przepisy na nie! Powodzenia!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
| 300 g chudego twarogu | |
| 6 suszonych daktyli | |
| 1 ząbek czosnku | |
| 2łyżeczki curry | |
| sól, pieprz do smaku |
Przybory
| Mikser |
Informacje żywieniowe
108
Kalorie
15 g
Węglowodany
1 g
Tłuszcze
1 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie czosnku
Czosnek obierz i grubo posiekaj.
Oznacz jako zakończone
2.
Miksowanie dipu
Dodaj czosnek i daktyle do blendera. Miksuj na najwyższych obrotach przez 10 sekund. Dodaj pozostałe składniki i miksuj na najwyższych obrotach, aż uzyskasz kremowy dip. Dla uzyskania jeszcze bardziej miękkiej konsystencji można dodać łyżkę wody lub oliwy z oliwek. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje o wartości odżywczej to orientacyjny przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.