Lemoniada lawendowa
Lemoniada lawendowa jest łatwa do przygotowania w domu. Lubimy łączyć suszone kwiaty z herbatą jaśminową. Dodaj kilka kropel świeżego soku z cytrusów, a otrzymasz lemoniadę, która ochłodzi Cię latem i będzie smakować nieporównywalnie pyszniej. Wypróbuj nasz szybki i łatwy przepis! Wskazówka: Jedna porcja odpowiada około 300 ml napoju.
Brak recenzji
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
3 l wody | |
2torebki herbaty jaśminowej lub 2 łyżeczki herbaty sypanej | |
5łyżek syropu lawendowego | |
1łyżka suszonych kwiatów lawendy | |
1łyżka brązowego cukru | |
2 lmonki | |
1 cytryna |
Informacje żywieniowe
28
kalorie
6 g
węglowodany
0 g
tłuszcze
0 g
białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Zaparz herbatę
Zagotuj połowę wody i zalej nią herbatę jaśminową. Dodaj brązowy cukier, wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.
Oznacz jako zakończone
2.
Przygotuj lemoniadę:
Wyciśnij sok z limonki i cytryny. Wlej do karafki razem z syropem lawendowym i suszonymi kwiatami. Zalej herbatą jaśminową.
Oznacz jako zakończone
3.
Podaj lemoniadę
Delektuj się lemoniadą lawendową na zimno z kostkami lodu. Dodaj trochę cukru lub syropu lawendowego do smaku.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.