Pasta kanapkowa z rzodkiewek

Pasta kanapkowa z rzodkiewek jest świeża, lekka i szybka do zrobienia. Idealne smarowidło na wiosnę. Wypróbuj nasz prosty przepis i stwórz wkrótce swoje własne pasty i dipy. Bo na bazie serka śmietankowego, jogurtu czy twarogu można stworzyć nieskończoną ilość dipów, które z pewnością jeszcze nie raz. zachwycą Twoich gości Ale to połączenie rzodkiewki i szczypiorku jest zdecydowanie idealne na dobry początek. Jeśli masz ochotę na więcej, kliknij w nasze przepisy na dipy! Wskazówka: Zapakowany w szczelną puszkę, dip ten zachowa świeżość w lodówce przez ok. 4 dni. Podpowiedź 2: Jedna porcja wystarczy tu mniej więc na posmarowanie jednej kromki chleba, ok. 10 g.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
100 g serka śmietankowego
100 g twarogu niskotłuszczowego
1łyżka mleka
5 rzodkiewek
1/4pęczka szczypiorku
sól i pieprz do smaku

Informacje żywieniowe

18 Kalorie
1 g Węglowodany
1 g Tłuszcze
1 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie

Szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj. Rzodkiewki umyj i drobno posiekaj.
Oznacz jako zakończone
2.

Pasta

Rzodkiewki i szczypiorek wymieszaj ze wszystkimi pozostałymi składnikami i dopraw solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze szacowane są według surowców. W rzeczywistości mogą się różnić.
 Zapisz jako PDF