Wegański sos czosnkowy

Wegański sos czosnkowy jest szybki w przygotowaniu, super smaczny i uniwersalny: do wrapów, na następne przyjęcie przy grillu czy po prostu do maczania warzywnych chipsów – ten sos zajmie stałe miejsce w Twoim menu. Dzięki jogurtowi sojowemu dip jest całkowicie pozbawiony produktów pochodzenia zwierzęcego, a jednocześnie ma taki sam smak jak inne sosy. Chcesz od razu użyć sosu? W takim razie polecamy nasz wegański wrap zawijany!

Brak recenzji

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
200 g jogurtu sojowego
2 ząbki czosnku
1 limonka
1łyżeczka soli morskej
1łyżeczka cukru
pieprz do smaku
Pomocnicy
tarka kuchenna

Informacje żywieniowe

38 kalorie
4 g węglowodany
1 g tłuszcze
2 g białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotować składniki

Obrać czosnek i bardzo drobno posiekać. Zetrzeć skórkę z limonki i wycisnąć połowę soku.
Oznacz jako zakończone
2.

Wymieszać sos czosnkowy

Wymieszać jogurt sojowy, czosnek, cukier, sól, sok i skórkę z limonki. Doprawić sos pieprzem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze szacowane są według surowców. W rzeczywistości mogą się różnić.

Dodaj komentarz