Zupa z dyni

Zupa dyniowa rozgrzewa jak żadna inna po wietrznym i długim jesiennym spacerze. Dlatego dziś nasz przepis na zupę dyniową z dynią Hokkaido. Ma więcej niż jedną zaletę: jest wegańska, zdrowa, pełna witamin, ma świetny kolor i jest superłatwa w przygotowaniu. Oprócz dyni nasza wegańska zupa dyniowa zawiera również marchew i imbir. Robimy ją również z kremowym mlekiem kokosowym. Wypróbuj już teraz! Jeśli masz w domu urządzenie typu Thermokocher, takie jak nasz GrandPrix, możesz bez problemu przygotować w nim zupę. Polecamy zdo niej pyszny chrupiący kawałek dyniowego chleba!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
600 g dyni Hokkaido
400 g marchwi
20 g świeżego imbiru
1 cebula
1łyżka oleju roślinnego
700 ml bulionu warzywnego
300 ml mleka kokosowego
1łyżka sosu sojowego
1/2 cytryny
Przybory
GrandPrix
lub 1 duży garnek i 1 blender lub mikser

Informacje żywieniowe

261 Kalorie
23 g Węglowodany
16 g Tłuszcze
4 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotować składniki

Dynię przepołowić i usunąć pestki. Obrać imbir, marchew i cebulę. Pokroić wszystko w kostkę.
Oznacz jako zakończone
2.

Ugotować zupę

Do dużego garnka (lub garnka GrandPrix) dodać olej roślinny lub margarynę. Poddusić cebulę, imbir, marchew i dynię na średnim ogniu. Zalać bulionem i gotować wszystko przez 20 minut.
Oznacz jako zakończone
3.

Zmiksować zupę

Zupę zmiksować na drobno blenderem ręcznym (lub w GrandPrix na prędkości 8 przez 20 sekund).
Oznacz jako zakończone
4.

Doprawić zupę

Dodać mleko kokosowe i doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i sosem sojowym.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Jeśli lubisz, możesz zachować nasiona dyni Hokkaido, umyć je i uprażyć.
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.
 Zapisz jako PDF