Bolognese z robota kuchennego GrandPrix
Bolognese to jeden z najpopularniejszych, klasycznych włoskich sosów do makaronu. Aromatyczny sos pomidorowy z mięsem mielonym jest łatwy do przyrządzenia dzisiaj w Twoim robocie kuchennym GrandPrix. Dzięki temu przygotowanie jest jeszcze łatwiejsze i podczas gdy GrandPrix wykonuje pracę za Ciebie, Ty możesz się zrelaksować i uporządkować kuchnię lub zrobić innych rzeczy. Wypróbuj nasz przepis!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
1Pęczek włoszczyzny | |
1 Ząbek czosnku | |
2Łyżka stołowa oliwy z oliwek | |
100 g Kostki boczku | |
250 g Wołowina mielona | |
2Łyżka stołowa Pasta pomidorowa | |
1Łyżka stołowa Mąka Typ 405 | |
200 g Siekane pomidory z puszki | |
1Szczypta cukru | |
Sól i pieprz do smaku |
Przybory
GrandPrix |
Informacje żywieniowe
737
Kalorie
22 g
Węglowodany
53 g
Tłuszcze
38 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotować składniki
Obrać i grubo posiekać zieleninę i czosnek. Siekać przez 10 sekund na ustawieniu 6 i wyjąć noże.
Oznacz jako zakończone
2.
Usmażyć boczek
Dodać oliwę z oliwek i kostki boczku do GrandPrix i pozostawić na ustawieniu 20 w temperaturze 120°C przez 20 minut.
Oznacz jako zakończone
3.
Podsmażyć mięso mielone
Po pierwszych 2 minutach dodać mięso mielone. Po kolejnych 3 minutach dodać wszystkie pozostałe składniki.
Oznacz jako zakończone
4.
Gotować bolognese
Poczekać, aż program się zakończy i podawać bolognese ze świeżo ugotowanym makaronem i opcjonalnie parmezanem.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Wartości odżywcze szacowane są według surowców. W rzeczywistości mogą się różnić.