Sałatka z delikatesowym salami Lyoner
Sałatka z salami delikatesowym Lyoner to bawarski klasyk, który świetnie smakuje jako przekąska, na festiwalu piwnym w ogrodzie, ale także na obiad czy kolację. Ta smaczna i obfita sałatka nadaje się na każdą okazję. Również dlatego, że jest bardzo prosta w przygotowaniu. Klasyczna sałatka z salami powstaje z salami delikatesowego Lyon. Dodaj cebulę, ogórki i pyszny dressing. Aby nie był zbyt ciężki, dodaj kilka rzodkiewek i nać pietruszki. Podawać jako dodatek do dania lub z preclem albo kromką chleba. Smacznego!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
| 400 g salami delikatesowego Lyoner | |
| 1/2 cebuli | |
| 150 g ogórków | |
| 1pęczek szczypiorku | |
| 4łyżki białego octu winnego | |
| 4łyżki oleju roślinnego | |
| 1łyżki słodkiej musztardy | |
| 1łyżki cukru | |
| sól i pieprz do smaku | 
Przybory
| Robot kuchenny / Robot kuchenny z rozdrabniaczem opcjonalnie | 
Informacje żywieniowe
					420
											Kalorie
									
							
					8 g
											Węglowodany
									
							
					37 g
											Tłuszcze
									
							
					14 g
											Białka
									
					PRZYGOTOWANIE
			
				1.			
				
					
			
					Przygotuj składniki
Lyoner obrać i pokroić w cienkie paski lub plastry ewentualnie w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w cienkie paski. Ogórki pokroić wzdłuż na plasterki. Szczypiorek umyć, osuszyć i pokroić w cienkie krążki.
										
					
						
						Oznacz jako zakończone
					
				
			
				2.			
				
					
			
			Wymieszać sałatkę
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Pozostawić w lodówce co najmniej przez 1 godzinę przed podaniem.
										
					
						
						Oznacz jako zakończone
					
				Notatkę
				Przygotuj sałatkę według własnego gustu.  Wiele osób lubi odrobinę sera w swojej sałatce. A co z odrobiną goudy?			
					
				Sałatkę można też ożywić nietradycyjną oliwą lub octem. 			
					
				Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		




