Sałatka z delikatesowym salami Lyoner

Sałatka z salami delikatesowym Lyoner to bawarski klasyk, który świetnie smakuje jako przekąska, na festiwalu piwnym w ogrodzie, ale także na obiad czy kolację. Ta smaczna i obfita sałatka nadaje się na każdą okazję. Również dlatego, że jest bardzo prosta w przygotowaniu. Klasyczna sałatka z salami powstaje z salami delikatesowego Lyon. Dodaj cebulę, ogórki i pyszny dressing. Aby nie był zbyt ciężki, dodaj kilka rzodkiewek i nać pietruszki. Podawać jako dodatek do dania lub z preclem albo kromką chleba. Smacznego!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
400 g salami delikatesowego Lyoner
1/2 cebuli
150 g ogórków
1pęczek szczypiorku
4łyżki białego octu winnego
4łyżki oleju roślinnego
1łyżki słodkiej musztardy
1łyżki cukru
sól i pieprz do smaku
Przybory
Robot kuchenny / Robot kuchenny z rozdrabniaczem opcjonalnie

Informacje żywieniowe

420 Kalorie
8 g Węglowodany
37 g Tłuszcze
14 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotuj składniki

Lyoner obrać i pokroić w cienkie paski lub plastry ewentualnie w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w cienkie paski. Ogórki pokroić wzdłuż na plasterki. Szczypiorek umyć, osuszyć i pokroić w cienkie krążki.
Oznacz jako zakończone
2.

Wymieszać sałatkę

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Pozostawić w lodówce co najmniej przez 1 godzinę przed podaniem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Przygotuj sałatkę według własnego gustu. Wiele osób lubi odrobinę sera w swojej sałatce. A co z odrobiną goudy?
Sałatkę można też ożywić nietradycyjną oliwą lub octem.
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF