Chleb owocowy z wypiekacza
Upiecz swój chleb owocowy tak, jak lubisz. Nasz owocowy i soczysty chleb z wypiekacza jest łatwy w przygotowaniu i niezwykle uniwersalny. Możesz łączyć suszone owoce i chrupiące orzechy w sposób, który najbardziej Ci odpowiada. Wypróbuj i znajdź swój ulubiony!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
75 g suszonych owoców polecamy sułtanki, morele i śliwki | |
75 g orzechów do wyboru polecamy orzechy włoskie, migdały i orzechy makadamia | |
1 lyżeczka przyprawy do piernika | |
30 g miodu | |
1opakowanie suszonych drożdży | |
500 g mąki | |
300 ml wody | |
30 g masła | |
1szczypta soli |
Pomocnicy
1 Wypiekacze chleba |
Informacje żywieniowe
234
kalorie
36 g
węglowodany
7 g
tłuszcze
6 g
białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Umieść wszystkie składniki w naczyniu do pieczenia.
Oznacz jako zakończone
2.
Wybierz standardowy program urządzenia.
Oznacz jako zakończone
3.
Po upieczeniu można zmienić stopień zarumienienia, zależnie od potrzeb.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.