Chleb owocowy z wypiekacza

Upiecz swój chleb owocowy tak, jak lubisz. Nasz owocowy i soczysty chleb z wypiekacza jest łatwy w przygotowaniu i niezwykle uniwersalny. Możesz łączyć suszone owoce i chrupiące orzechy w sposób, który najbardziej Ci odpowiada. Wypróbuj i znajdź swój ulubiony!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
75 g suszonych owoców polecamy sułtanki, morele i śliwki
75 g orzechów do wyboru polecamy orzechy włoskie, migdały i orzechy makadamia
1 lyżeczka przyprawy do piernika
30 g miodu
1opakowanie suszonych drożdży
500 g mąki
300 ml wody
30 g masła
1szczypta soli
Pomocnicy
1 Wypiekacze chleba

Informacje żywieniowe

234 kalorie
36 g węglowodany
7 g tłuszcze
6 g białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Umieść wszystkie składniki w naczyniu do pieczenia.
Oznacz jako zakończone
2.

Wybierz standardowy program urządzenia.
Oznacz jako zakończone
3.

Po upieczeniu można zmienić stopień zarumienienia, zależnie od potrzeb.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.
 Zapisz jako PDF