Dip wasabi
Dip Wasabi: Delikatnie pikantny krem, który w połączeniu z dymką, limonką i miodem smakuje po prostu nadzwyczajnie. Spróbujcie nieco innych dipów i kombinujcie jak chcecie. Lubimy go używać na przykład do naszego burgera z łososia. Bo w połączeniu z rybą czy nawet azjatyckim finger foodem, krem smakuje właśnie nieco lepiej. Wypróbuj to! Rada: Dip wasabi można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 5 dni.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
2łyżki pasty wasabi | |
1 limonka | |
1łyżka miodu | |
250 g kwaśnej śmietany | |
Sól i pieprz do smaku |
Informacje żywieniowe
153
Kalorie
7 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcze
2 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotować składniki
Limonkę umyj, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Umyj cebulę dymkę i pokrój w drobne krążki.
Oznacz jako zakończone
2.
Dip
Wymieszaj z pozostałymi składnikami i dopraw solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Wartości odżywcze szacowane są według surowców. W rzeczywistości mogą się różnić.