Dip wasabi

Dip Wasabi: Delikatnie pikantny krem, który w połączeniu z dymką, limonką i miodem smakuje po prostu nadzwyczajnie. Spróbujcie nieco innych dipów i kombinujcie jak chcecie. Lubimy go używać na przykład do naszego burgera z łososia. Bo w połączeniu z rybą czy nawet azjatyckim finger foodem, krem smakuje właśnie nieco lepiej. Wypróbuj to! Rada: Dip wasabi można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 5 dni.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
2łyżki pasty wasabi
1 limonka
1łyżka miodu
250 g kwaśnej śmietany
Sól i pieprz do smaku

Informacje żywieniowe

153 Kalorie
7 g Węglowodany
13 g Tłuszcze
2 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotować składniki

Limonkę umyj, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Umyj cebulę dymkę i pokrój w drobne krążki.
Oznacz jako zakończone
2.

Dip

Wymieszaj z pozostałymi składnikami i dopraw solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze szacowane są według surowców. W rzeczywistości mogą się różnić.
 Zapisz jako PDF