Domowa bułka tarta

Sama produkcja bułki tartej jest tak prosta, że trudno nam samym w to uwierzyć. Ten prosty i pomysłowy przepis jest bardzo praktyczny, gdy masz resztki chleba lub bułek, ale nie chcesz ich wyrzucać. Mniej odpadów, mniej odpadów spożywczych i masz świetny domowy składnik do następnego panierowania kotletów. Po prostu genialne, prawda? W przypadku bułki tartej bardzo ważne jest, aby chleb był naprawdę suchy. W tym celu należy go suszyć na powietrzu przez co najmniej 2 dni lub w piekarniku w temperaturze 50°C przez co najmniej 2 godziny.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
Dowolna ilość suszonego chleba lub bułek
Przybory
GrandPrix

Informacje żywieniowe

1210 Kalorie
240 g Węglowodany
9 g Tłuszcze
40 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie

Chleb lub bułki kroimy na większe kawałki.
Oznacz jako zakończone
2.

Produkcja bułki tartej

Kawałki chleba umieścić w misce GrandPrix. W zależności od tego, jak drobną chcesz mieć bułkę tartą, miksuj ją przez 5-15 sekund z prędkością 9-12. Zalecamy, aby najpierw przetestować odpowiednią wielkość po krótkich chwilach. Bułkę tartą przechowuj w szczelnym pojemniku.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Z białym chlebem otrzymujemy klasyczną bułkę tartą. Można jednak użyć także każdego innego pieczywa i zrobić specjalną bułkę tartą z mąki orkiszowej, razowej czy wielu innych. Rada 2: W przypadku wielkości porcji zakładamy 500 g białego pieczywa na porcję.
Dane żywieniowe są obliczone w przybliżeniu na podstawie wymienionych składników. Możliwe są odchylenia.
 Zapisz jako PDF