Domowe chipsy warzywne

Domowe chipsy warzywne? W suszarce jest to proste i oszczędne. Powolne suszenie plastrów warzywnych pozwala zachować wiele składników odżywczych, a Ty masz przekąskę z wieloma cennymi składnikami. Czy to na wieczór filmowy, przekąskę dla dzieci lub dla Ciebie, gdy potrzebujesz przebudzenie w biurze, z tym przepisem nigdy nie będziesz chciał kupować zwykłych chipsów ponownie! Przy okazji, z jednym z naszych wegańskich dipów, takich jak jogurt lub sos czosnkowy, możesz stworzyć idealną wegańską przekąskę.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
1 burak
1 słodki ziemniak
2 marchewki
sól i pieprz do smaku
Przybory
Suszarka

Informacje żywieniowe

280 Kalorie
56 g Węglowodany
1 g Tłuszcze
6 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie

Warzywa obieramy i kroimy w równe cienkie plasterki. Doprawić solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone
2.

Suszenie chipsów warzywnych

Rozłóż plastry warzyw na półkach dehydratora w odstępach i susz przez 10 godzin w temperaturze do 60°C.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Dane żywieniowe są obliczone w przybliżeniu na podstawie wymienionych składników. Możliwe są odchylenia.
 Zapisz jako PDF