Łososiowy poke bowl

Dzisiejsze menu: Poke bowl z łososiem. Bowls są niesamowicie uniwersalne i zawsze możesz je przygotować tak, jak lubisz najbardziej! Dziś przygotowujemy łososia, brokuły i marchewkę w garnku do gotowania na parze GrandPrix. Działa to doskonale, ponieważ podczas gdy ryż gotuje się na dole, pozostałe składniki mogą gotować się na górze. Dodaj świeże składniki, takie jak awokado, mango i kolendra. Niezwykle smaczny i łatwy sposób na przygotowanie obiadu lub szybkiego posiłku po pracy. Pokażemy, jak to się robi.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
2kawałki łososia około 125 g każdy
1filiżanka ryżu basmati
1mała główka brokułów
2 marchewki
1 awokado
2łyżki nasion sezamu
1 cebula dymka
4 rzodkiewki
3łyżki sosu sojowego
1/2pęczka kolendry
1 cytryna
1/2 mango
sól i pieprz do smaku
Pomoce
GrandPrix

Informacje żywieniowe

807 Kalorie
79 g Węglowodany
33 g Tłuszcze
39 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotuj składniki

Łososia opłukać w zimnej wodzie i osuszyć. Pokrój cytrynę na plasterki. Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie paski. Umyj brokuły i odetnij różyczki. Umyj cebulę dymkę, rzodkiewkę i kolendrę oraz pokrój je na małe kawałki. Mango i awokado obrać i pokroić w kostkę.
Oznacz jako zakończone
2.

Skonfiguruj GanrdPrix

Do garnka GrandPrix wlej kubek wody. Włóż koszyk do gotowania i wypełnij go ryżem basmati. Otwórz pokrywę. Napełnij koszyk do gotowania na parze na dolnym poziomie marchewką i brokułami. Łososia ułożyć na blasze do pieczenia na najwyższym poziomie (tak, aby para wodna wciąż docierała do góry). Doprawić solą i pieprzem i posypać plasterkami cytryny. Ustaw GrandPrix na poziom 1 i 105°C, piecz przez 20 minut.
Oznacz jako zakończone
3.

Smacznego!

Ryż rozdzielić między dwa talerze. Na środku ułożyć łososia. Ułóż wokół niego mango, awokado, marchewkę, brokuły i rzodkiewkę. Udekoruj kolendrą, sosem sojowym, ziarnami sezamu i dymką.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF