Marchewki z fetą
bardzo łatwe
Marchewki z fetą to jeden z naszych prawdziwych faworytów wśród dodatków. Połączenie marchewki, kremowej fety, świeżych ziół, czosnku i oliwy jest po prostu nie do pobicia, gdy wyciągasz tę parującą potrawę z piekarnika. Czy to do pieczeni, czy do dania wegetariańskiego, czy tak po prostu będzie to świetny wybór. Marchewki z fetą zawsze smakują dobrze.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
300 g marchwi | |
200 g fety | |
1/2pęczka pietruszki | |
1/2pęczka rozmarynu | |
1/2pęczka tymianku | |
1 ząbek czosnku | |
2łyżki oliwy z oliwek | |
sól i pieprz do smaku |
Przybory
Forma do pieczenia |
Informacje żywieniowe
188
Kalorie
7 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcze
9 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowani
Marchewnik obierz i pokrój w słupki. Zioła umyj, otrząśnij do sucha, oskub listki z gałązek i drobno posiekaj. Obierz i drobno posiekaj czosnek Odcedź i pokrusz fetę.
Oznacz jako zakończone
2.
Piekarnik
Rozgrzej piekarnik do 200 °C z termoobiegiem.
Oznacz jako zakończone
3.
Zapiekanie marchewek
Wymieszaj wszystkie składniki w naczyniu do pieczenia i piecz przez około 30 minut, aż marchewki będą miękkie i częściowo brązowe.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Możliwe jest wystąpienie rozbieżności.