Marchewki z fetą

Marchewki z fetą to jeden z naszych prawdziwych faworytów wśród dodatków. Połączenie marchewki, kremowej fety, świeżych ziół, czosnku i oliwy jest po prostu nie do pobicia, gdy wyciągasz tę parującą potrawę z piekarnika. Czy to do pieczeni, czy do dania wegetariańskiego, czy tak po prostu będzie to świetny wybór. Marchewki z fetą zawsze smakują dobrze.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
300 g marchwi
200 g fety
1/2pęczka pietruszki
1/2pęczka rozmarynu
1/2pęczka tymianku
1 ząbek czosnku
2łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
Przybory
Forma do pieczenia

Informacje żywieniowe

188 Kalorie
7 g Węglowodany
13 g Tłuszcze
9 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowani

Marchewnik obierz i pokrój w słupki. Zioła umyj, otrząśnij do sucha, oskub listki z gałązek i drobno posiekaj. Obierz i drobno posiekaj czosnek Odcedź i pokrusz fetę.
Oznacz jako zakończone
2.

Piekarnik

Rozgrzej piekarnik do 200 °C z termoobiegiem.
Oznacz jako zakończone
3.

Zapiekanie marchewek

Wymieszaj wszystkie składniki w naczyniu do pieczenia i piecz przez około 30 minut, aż marchewki będą miękkie i częściowo brązowe.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Możliwe jest wystąpienie rozbieżności.
 Zapisz jako PDF