Nadziewane papryki
bardzo łatwe
Faszerowane papryki z patelenek raclette Coś innego, prawda? Małe pieczone papryczki są miękkie i mają cienką skórkę. Dlatego idealnie nadają się do wypełnienia serkiem śmietankowym i zapieczenia na grillu raclette. Oczywiście można wzbogacić nadzienie według własnego uznania. My zdecydowaliśmy się na serek śmietankowy, bekon i czosnek. Ale możesz też urozmaicić swoje nadzienie orzechami włoskimi, pietruszką lub innymi dodatkowymi smakołykami. Spróbuj i odkryj różnorodność tego przepisu!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
12 papryk papryki do pieczenia | |
200 g serka śmietankowego | |
150 g kostek boczku | |
1 ząbek czosnku | |
Sól i pieprz do smaku |
Przybory
Raclette |
Informacje żywieniowe
277
Kalorie
5 g
Węglowodany
23 g
Tłuszcze
11 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie
Odetnij górną część papryk i usuń pestki. Obierz i drobno posiekaj czosnek Wymieszaj z serkiem śmietankowym, kostkami boczku, solą i pieprzem. Napełnij papryki serkiem śmietankowym.
Oznacz jako zakończone
2.
Przygotowanie patelenek
W każdej patelni umieść po 3 papryki i zapiekaj na grillu raclette przez około 7 minut.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Przy okazji, można umieścić nadziewane papryki w naczyniu do pieczenia i przyrządź je w piekarniku jako pyszną przekąskę lub przystawkę.
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Możliwe jest wystąpienie rozbieżności.