Nadziewane papryki

Faszerowane papryki z patelenek raclette Coś innego, prawda? Małe pieczone papryczki są miękkie i mają cienką skórkę. Dlatego idealnie nadają się do wypełnienia serkiem śmietankowym i zapieczenia na grillu raclette. Oczywiście można wzbogacić nadzienie według własnego uznania. My zdecydowaliśmy się na serek śmietankowy, bekon i czosnek. Ale możesz też urozmaicić swoje nadzienie orzechami włoskimi, pietruszką lub innymi dodatkowymi smakołykami. Spróbuj i odkryj różnorodność tego przepisu!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
12 papryk papryki do pieczenia
200 g serka śmietankowego
150 g kostek boczku
1 ząbek czosnku
Sól i pieprz do smaku
Przybory
Raclette

Informacje żywieniowe

277 Kalorie
5 g Węglowodany
23 g Tłuszcze
11 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie

Odetnij górną część papryk i usuń pestki. Obierz i drobno posiekaj czosnek Wymieszaj z serkiem śmietankowym, kostkami boczku, solą i pieprzem. Napełnij papryki serkiem śmietankowym.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotowanie patelenek

W każdej patelni umieść po 3 papryki i zapiekaj na grillu raclette przez około 7 minut.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Przy okazji, można umieścić nadziewane papryki w naczyniu do pieczenia i przyrządź je w piekarniku jako pyszną przekąskę lub przystawkę.
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Możliwe jest wystąpienie rozbieżności.
 Zapisz jako PDF