Naleśniki z nadzieniem: na słodko z truskawkami i twarogiem
Naleśniki nadziewane: słodkie nadzienie z białego sera i truskawek. Szukasz ciekawego nadzienia do swoich naleśników? W takim razie ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Podkręć smak naleśników słodkim kremowym serkiem i świeżymi truskawkami! W zależności od upodobań można oczywiście użyć także innych jagód i owoców. Bądź kreatywny!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
2porcje naleśników | |
250 g twarogu | |
2 żółtka | |
60 g cukru pudru | |
1szczypta soli | |
150 g świeżych truskawek |
Informacje żywieniowe
611
Kalorie
86 g
Węglowodany
15 g
Tłuszcze
31 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie truskawek
Truskawki umyj, usuń szypułki i drobno pokrój w kostkę 100 g owoców. Resztę pokrój na ćwiartki.
Oznacz jako zakończone
2.
Kremowy serek
Twaróg wymieszaj z żółtkiem, połową cukru pudru, solą i pokrojonymi w kostkę truskawkami.
Oznacz jako zakończone
3.
Napełnianie naleśników farszem
Naleśniki równomiernie posmaruj kremowym serkiem. Złóż je raz na pół, a następnie w ćwiartkę. Na naleśnikach rozłóż pozostałe truskawki i cukier puder.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje o wartości odżywczej to orientacyjny przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.