Naleśniki z nadzieniem: na słodko z truskawkami i twarogiem

Naleśniki nadziewane: słodkie nadzienie z białego sera i truskawek. Szukasz ciekawego nadzienia do swoich naleśników? W takim razie ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Podkręć smak naleśników słodkim kremowym serkiem i świeżymi truskawkami! W zależności od upodobań można oczywiście użyć także innych jagód i owoców. Bądź kreatywny!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
2porcje naleśników
250 g twarogu
2 żółtka
60 g cukru pudru
1szczypta soli
150 g świeżych truskawek

Informacje żywieniowe

611 Kalorie
86 g Węglowodany
15 g Tłuszcze
31 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie truskawek

Truskawki umyj, usuń szypułki i drobno pokrój w kostkę 100 g owoców. Resztę pokrój na ćwiartki.
Oznacz jako zakończone
2.

Kremowy serek

Twaróg wymieszaj z żółtkiem, połową cukru pudru, solą i pokrojonymi w kostkę truskawkami.
Oznacz jako zakończone
3.

Napełnianie naleśników farszem

Naleśniki równomiernie posmaruj kremowym serkiem. Złóż je raz na pół, a następnie w ćwiartkę. Na naleśnikach rozłóż pozostałe truskawki i cukier puder.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartości odżywczej to orientacyjny przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.
 Zapisz jako PDF