Paluszki rybne z frytkownicy beztłuszczowej
bardzo łatwe
Paluszki rybne: włącz frytkownicę i ciesz się nimi w kilka minut!
Uwielbiamy przygotowywać paluszki rybne we frytkownicy beztłuszczowej. Dlaczego? Jest szybki, smaczny, a rezultat jest nieporównywalnie bardziej chrupiący. Dlatego dziś dzielimy się z wami naszym przepisem na chrupiące paluszki rybne z Airfryer. Jaki rodzaj ryb jest odpowiedni? Większość komercyjnych paluszków rybnych wykorzystuje dorsza alaskańskiego. Tak robimy i my. Jeśli nie jest dostępny lub chcesz spróbować czegoś innego, możesz również spróbować morszczuka, karmazyna lub dorsza.
Przy okazji, czy wiesz, że możesz również łatwo przygotować mrożone paluszki rybne we frytkownicy? Wystarczy umieścić je na patelni i ustawić frytownicę na 180°C. Paluszki są gotowe w zaledwie 10 minut. Czy jest coś łatwiejszego?
Czy to domowej roboty, czy z zamrażarki: teraz jest czas na paluszki rybne!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
400 g dorsza alaskańskiego | |
200 g bułki tartej | |
100 g mąki typ 405 | |
3 jajka | |
sól i pieprz do smaku |
Przybory
Frytownica na gorące powietrze |