Gnocchi z frytownicy beztłuszczowej

Chrupiące gnocchi z frytkownicy beztłuszczowej

Gnocchi nie trzeba chyba nikomu przedstawiać. Polane roztopionym masłem i posypane serem, z sosem lub pesto, a nawet zapiekane! Jednak ten rodzaj włoskich klusek można również przygotować jako smaczną przekąskę lub snack. Jak to zrobić?
Wszystko, czego potrzebujesz, to frytownica na gorące powietrze. Doprawiamy gnocchi, posypujemy serem i po 10 minutach smażenia gorącym powietrzem mamy gotową chrupiącą przekąskę. Wisienką na torcie jest dip. Naszym faworytem jest zwykła kwaśna śmietana, ale zdecydowanie polecamy również dip paprykowy. Jeśli chcesz doprowadzić tę ucztę do perfekcji, przygotuj domowe gnocchi według naszego przepisu. Dla tych, którzy lubią eksperymentować, mamy również przepis na dyniowe gnocchi.

Przy okazji: jeśli choć raz chcesz być naprawdę fantazyjny: Po prostu zrób własne gnocchi!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
500 g gnocchi
50 g parmezanu
1/4pęczka pietruszki
1łyżeczka słodkiej papryki
1 ząbek czosnku
2łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
Przybory
Frytownica na gorące powietrze

Informacje żywieniowe

321 Kalorie
42 g Węglowodany
12 g Tłuszcze
9 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Zetrzeć parmezan. Obierz i drobno posiekaj czosnek. Natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj.
Oznacz jako zakończone
2.

Doprawić gnocchi

Wymieszać wszystkie składniki. Dokładnie pokryj gnocchi mieszanką.
Oznacz jako zakończone
3.

Opiecz gnocchi

Umieść gnocchi na patelni frytkownicy beztłuszczowej i smaż w temperaturze 180°C przez około 10 minut. Można podawać natychmiast, nie zapominając o dipie.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF