Pasta z grzybów do chleba
Pasta grzybowa to pyszna alternatywa dla serów, wędlin itp. Dzięki prawdziwkom i pieczarkom jest ona niezwykle aromatyczna i smakuje nie tylko na pieczywie. Ta kremowa pasta może też naprawdę zabłysnąć jako nadzienie do ciasta francuskiego. Lubisz samodzielnie robić dipy i pasty? W takim razie koniecznie musisz spróbować naszego dipu z groszku i guacamole!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
20 g suszonych prawdziwków | |
150 g grzybów | |
50 g masła | |
1 czerwona cebula | |
1 ząbek czosnku | |
1 łyżka octu balsamicznego | |
1 łyżka wywaru warzywnego | |
sól i pieprz (do smaku) |
Przybory
Blender |
Informacje żywieniowe
143
kalorie
6 g
węglowodany
11 g
tłuszczu
4 g
białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie
Włóż grzyby prawdziwki do wody tak, aby były tylko przykryte i mocz je przez 60 minut.
Oznacz jako zakończone
2.
Drobno posiekaj składniki
Oczyść grzyby i drobno je posiekaj. Obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek.
Oznacz jako zakończone
3.
Zagotuj składniki
Do patelni włóż prawdziwkiz wodą, ocet balsamiczny i bulion warzywny w proszku. Ciągle mieszając, doprowadź wszystko do wrzenia, Następnie zmniejsz ogień do minimum i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn wyparuje i powstanie kremowa masa.
Oznacz jako zakończone
4.
Puree i smak
Zmiksuj śmietankę i pozostałe masło w blenderze, aż uzyskasz drobną masę. Dopraw solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.