Pesto z natki marchwi
Marchewkowe zielone pesto to nasz dzisiejszy hit: ten pyszny miks do makaronu to absolutny bohater. Ponieważ głównym składnikiem jest nać marchwi, już nigdy więcej nie musisz jej wyrzucać. Ponadto to pesto jest wegańskie i stanowi prawdziwą ucztę nawet bez parmezanu. Uwielbiamy dania bez marnowania jedzenia, które naprawdę uszczęśliwiają nasz żołądek. Ty też? W takim razie szybko przetestuj ten przepis. Smakuje dobrze zwłaszcza z domowym makaronem.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
200 g naci marchwi | |
2 ząbki czosnku | |
100 g orzechów nerkowca | |
4łyżki płatków drożdżowych | |
1 cytryna | |
4łyżki oliwy z oliwek | |
sól, pieprz do smaku |
Przybory
1 Mikser |
Informacje żywieniowe
329
Kalorie
16 g
Węglowodany
22 g
Tłuszcze
11 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie składników
Natkę marchwi umyj i otrząśnij do sucha. Obierz i grubo posiekaj czosnek Wyciśnij sok z cytryny.
Oznacz jako zakończone
2.
Pesto
Dodaj wszystkie składniki oprócz oliwy z oliwek do blendera i miksuj na średnich obrotach. Stopniowo dodawaj oliwę z oliwek, aż do uzyskania żądanej konsystencji. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.