Pumpkin Spice Latte
bardzo łatwe
Pumpkin Spice Latte jest po prostu niezbędna w rześki jesienny dzień. Mocne espresso zmieszane ze słodko-pikantnym puree z dyni i przyprawą dyniową? Ten, kto to wymyślił, zasługuje na medal. Lubimy robić pumpkin spice latte z odrobiną bitej śmietany na wierzchu i przyozdabiać ją cynamonem i przyprawą dyniową.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
1 podwójne espresso świeżo zaparzone | |
2łyżki stołowe puree z dyni | |
1łyżka brązowego cukru | |
250 ml pełnego mleka lub spienionego wegańskiego mleka alternatywnego | |
20 g bitej śmietany lub wegańskiej alternatywy | |
2łyżki przyprawy Pumpkin Pie Spice | |
1łyżka cynamonu |
Przybory
Spieniacz do mleka |
Informacje żywieniowe
304
Kalorie
20 g
Węglowodany
20 g
Tłuszcze
9 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Stir Pumpkin Spice Latte
Wymieszaj espresso z puree z dyni, brązowym cukrem i 1 łyżeczką przyprawy do dyni.
Oznacz jako zakończone
2.
Spienianie mleka
Spień mleko i przelej je do wysokiej szklanki. Osobno ubij śmietanę.
Oznacz jako zakończone
3.
Podawaj
Do mlecznej pianki powoli dodajemy mieszankę espresso (najlepiej wlewać ją z boku). Dodajemy bitą śmietanę i posypujemy cynamonem oraz pozostałą przyprawą do ciasta dyniowego.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Jeśli masz wegańską alternatywę mleka, która dobrze się pieni, możesz łatwo zrobić wegańskie Pumpkin Spice Latte!
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.