Ser feta w cieście francuskim

Przygotuj własne bułki z fetą

Ser feta w cieście francuskim: Nie ma prostszego i smaczniejszego przepisu. Rozwałkuj fetę w cieście francuskim, posmaruj oliwą z oliwek i miodem i posyp sezamem: to wszystko! Przy okazji, czy wiesz, że mieszanka oliwy z oliwek i miodu jest również bardzo popularna na śniadanie w Grecji? I naszym zdaniem słusznie! Aromatyczna oliwa z oliwek w połączeniu ze słodkim miodem tworzy fuzję smakową, która idealnie pasuje do tych małych kanapek. W ciągu zaledwie 40 minut małe bułeczki z ciasta francuskiego z fetą wyjdą z piekarnika lub frytkownicy i rozpieszczą Twoje podniebienie.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
400 g sera feta
1 ciasto francuskie z komory chłodzącej, 275 g
2łyżki miodu
1łyżka oliwy z oliwek
4łyżki nasion sezamu
sól i pieprz

Informacje żywieniowe

155 Kalorie
9 g Węglowodany
11 g Tłuszcze
5 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Odsącz fetę i pokrój w słupki. Pokrój ciasto francuskie na cienkie paski. Wymieszaj miód i oliwę z oliwek.
Oznacz jako zakończone
2.

Zawijaj

Owiń pasek ciasta francuskiego wokół fety, posmaruj odrobiną mieszanki miodu i oliwy, posyp solą, pieprzem i sezamem.
Oznacz jako zakończone
3.

Grillowanie, pieczenie, smażenie

Pieczemy w strefie pośredniej na grillu, we frytkownicy na gorące powietrze lub w piekarniku w temperaturze 200°C, aż ciasto będzie upieczone, a bułki będą złotobrązowe.
Oznacz jako zakończone
 Zapisz jako PDF