Paczuszki z cukinii

Grillowanie cukinii nadziewanej serem feta

Paczuszki z cukinii z charakterystycznym nadzieniem z sera feta nie tylko wyglądają super, ale też smakują wyśmienicie. Pokażemy Ci, jak możesz przygotować ten spektakularny przysmak w domu. Dzięki szczegółowym instrukcjom, w tym zdjęciom, przygotowanie będzie dosłownie dziecinnie proste. Lubimy wypełniać paczuszki z cukinią nadzieniem z fety, pomidorów i czosnku.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
2 duże cukinie
200 g fety
100 g pomidorów
1 ząbek czosnku
1 szalotka
1/2pęczka pietruszki
1łyżka oliwy z oliwek
sól i pieprz po okusu
Przybory
Grill

Informacje żywieniowe

89 Kalorie
2 g Węglowodany
7 g Tłuszcze
5 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotuj cukinie

Cukinie umyj, odetnij końce i pokój wzdłuż na cienkie paski za pomocą obieraczki do warzyw. Umieść je między arkuszami papierowych ręczników kuchennych, aby odsączyć nadmiar wody. Przygotuj nadzienie.
Oznacz jako zakończone
2.

Napełnij opakowanie cukinii

Rozłóż 4 paski cukinii, tworząc mały koszyk (patrz zdjęcie). Umieść 2 łyżki nadzienia w środku i zamknij koszyk (patrz zdjęcie).
Oznacz jako zakończone
3.

Napełnij opakowanie cukinii

Rozłóż 4 paski cukinii, tworząc mały koszyk (patrz zdjęcie). Umieść 2 łyżki nadzienia w środku i zamknij koszyk (patrz zdjęcie).
Oznacz jako zakończone
4.

Rozgrzej grilla

Rozgrzej grill do ok. 200 °C.
Oznacz jako zakończone
5.

Grillowane paczki cukinii

Grilluj cukinię przez około 3 minuty z każdej strony. Można podawać natychmiast.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF