Zdrowe brownies

Zdrowe brownies z daktylami i orzechami

Zdrowe brownies to smaczne małe kulki, które pomagają nam naładować się energią i zaspokoić ochotę na słodycze podczas długich dni. Dzięki orzechom, daktylom i płatkom owsianym stanowią zdrowszą alternatywę dla klasycznych brownies, które również uwielbiamy. Idealnie nadają się do lunchboxa. Zarówno dla najmłodszych do szkoły, jak i dla dorosłych do pracy lub na podróż. Małe kuleczki są prawdziwą pieszczotą dla duszy i zadbają o dobry nastrój. Ponadto są gotowe w zaledwie 15 minut i można się nimi delektować od razu lub przechowywać w lodówce przez kilka dni. Wypróbuj to!

Przy okazji: jeśli nie lubisz czekolady i orzechów (w co trudno uwierzyć), polecamy nasze kulki kokosowe!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
12 suszonych daktyli
40 g orzechów włoskich
40 g migdałów
30 g płatków owsianych
20 g kakao do pieczenia
1łyżeczka cynamonu
1łyżeczka soli
Na polewę
20 g kakao do pieczenia
przybory
Mocny mikser

Informacje żywieniowe

86 Kalorie
7 g Węglowodany
5 g Tłuszcze
2 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Umieść wszystkie składniki w blenderze o dużej mocy i rozmiksuj na jednolitą lepką masę.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotuj zdrowe brownies

Z masy uformować 12 kulek równej wielkości i obtoczyć je w kakao. Delektuj się nimi natychmiast lub przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce przez 4 dni.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.
 Zapisz jako PDF