Zdrowe brownies
bardzo łatwe
Zdrowe brownies z daktylami i orzechami
Zdrowe brownies to smaczne małe kulki, które pomagają nam naładować się energią i zaspokoić ochotę na słodycze podczas długich dni. Dzięki orzechom, daktylom i płatkom owsianym stanowią zdrowszą alternatywę dla klasycznych brownies, które również uwielbiamy. Idealnie nadają się do lunchboxa. Zarówno dla najmłodszych do szkoły, jak i dla dorosłych do pracy lub na podróż. Małe kuleczki są prawdziwą pieszczotą dla duszy i zadbają o dobry nastrój. Ponadto są gotowe w zaledwie 15 minut i można się nimi delektować od razu lub przechowywać w lodówce przez kilka dni. Wypróbuj to!
Przy okazji: jeśli nie lubisz czekolady i orzechów (w co trudno uwierzyć), polecamy nasze kulki kokosowe!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
12 suszonych daktyli | |
40 g orzechów włoskich | |
40 g migdałów | |
30 g płatków owsianych | |
20 g kakao do pieczenia | |
1łyżeczka cynamonu | |
1łyżeczka soli |
Na polewę
20 g kakao do pieczenia |
przybory
Mocny mikser |
Informacje żywieniowe
86
Kalorie
7 g
Węglowodany
5 g
Tłuszcze
2 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie składników
Umieść wszystkie składniki w blenderze o dużej mocy i rozmiksuj na jednolitą lepką masę.
Oznacz jako zakończone
2.
Przygotuj zdrowe brownies
Z masy uformować 12 kulek równej wielkości i obtoczyć je w kakao. Delektuj się nimi natychmiast lub przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce przez 4 dni.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.