Zdrowe rolady 3 razy inaczej

Kreatywne Rolady: wegetariańskie i kolorowe

Rolady są bardzo szybkie w przygotowaniu i idealnie nadają się na piknik, lunch box lub imprezę. Można je wypełnić według własnych upodobań i smaku. Aby nieco zainspirować, przedstawiamy trzy różne warianty. Z suszonymi pomidorami, fetą i szpinakiem lub z rybami, takimi jak łosoś lub tuńczyk. Która z opcji jest Twoją ulubioną? Wypróbuj je wszystkie i zbuduj całą kolekcję smacznych przepisów na rolady.

Rolki można wygodnie zapakować w pudełka do przechowywania Klarstein. Niezależnie od tego, czy jest to pudełko na lunch dla najmłodszych, przekąska do biura czy duży pojemnik na piknik. W naszej ofercie zawsze znajduje się odpowiednie pudełko na każdą okazję.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
6 wrapów
150 g serka śmietankowego niearomatyzowanego
sól i pieprz do smaku
Wersja 1
6 suszonych pomidorów
2łodygi bazylii
1garść rukoli
Wersja 2
1garść szpinaku baby
100 g sera feta
Wersja 3
1/4 ogórka
100 g łososia lub tuńczyka z puszki w sosie własnym
2łodygi koperku

Informacje żywieniowe

70 Kalorie
8 g Węglowodany
3 g Tłuszcze
3 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie

Rozsmaruj cienką warstwę serka śmietankowego na wszystkich wrapach. Dopraw solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone
2.

Wersja 1

Umyć i osuszyć rukolę i bazylię. Pokrój je małe kawałki. Osusz pomidory i pokrój je w cienkie paski. Podzielić wszystkie składniki na 2 wrapy, zwinąć i pokroić w roladki o szerokości około 3 cm.
Oznacz jako zakończone
3.

Wersja 2

Umyj szpinak i osusz go. Pokrój je małe kawałki. Odsącz i pokrusz fetę. Podzielić wszystkie składniki na 2 wrapy, zwinąć i pokroić w roladki o szerokości około 3 cm.
Oznacz jako zakończone
4.

Wersja 3

Umyj i posiekaj ogórek i koperek. Pokrój łososia na kawałki (tuńczyka pozostaw do odsączenia). Podzielić wszystkie składniki na 2 wrapy, zwinąć i pokroić w roladki o szerokości około 3 cm.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF