Zielone smoothie

To zielone smoothie ma wszystko, czego pragnie Twój układ odpornościowy. Owoce, warzywa, świeże zioła, a wraz z nimi masa witamin, antyoksydantów i innych wartościowych składników odżywczych. Ten pakiet energetyczny jest szybki i łatwy do przygotowania przy użyciu Twojej sokowirówki, a po przelaniu do butelek można go przechowywać 2-3 dni w lodówce. Szczególna atrakcja: ugli. Połączenie gorzkiej pomarańczy, grejpfruta i mandarynki nadaje napojowi wyjątkowy smak. Wypróbuj to!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
10 winogron
1 owoc gwiaździsty
1 kiwi
2łodygi selera
1garść liści szpinaku
1garść roszponki
1/2 Ugli
1/2 melona miodowego
1/2 ogórka
1 gruszka
1 jabłko
1/2 limonki
2 marchewki
1/2pęczka mięty
Przybory
sokowirówka

Informacje żywieniowe

215 Kalorie
40 g Węglowodany
2 g Tłuszcze
4 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Mycie owoców i warzyw

Umyj winogrona, seler, szpinak, roszponkę, ogórek, gruszkę, jabłko, marchewkę i miętę.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotowanie składników

Obierz owoce oskomianu, kiwi, melon miodowy i marchewkę. Usuń nasiona z melona miodowego. Odetnij końcówki marchewek. Usuń gniazda nasienne z gruszek i jablek. Wyciśnij sok z limonki i ugli.
Oznacz jako zakończone
3.

Sok

Wszystkie składniki grubo posiekaj i przepuść przez sokowirówkę.
Oznacz jako zakończone
4.

Delektowanie sie sokiem

Dobrze zmiksuj sok i pij go ze smakiem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartości odżywczej to orientacyjny przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.
Zrób swoje zielone smoothie tak, jak lubisz! Jeśli nie masz w domu jakiegoś składnika, zastąp go czymś innym lub użyj trochę więcej innego składnika. Tak oto stajesz się kreatorem własnego ulubionego zielonego smoothie!
 Zapisz jako PDF