Zrób swoją własną sól selerową
Sól selera jest świetną alternatywą dla zwykłej soli. Suszony i sproszkowany seler jest aromatycznym dodatkiem, w prosty sposób zmniejszającym spożycie soli. Za pomocą suszarki do produktów spożywczych możesz z łatwością przygotować własny zamiennik soli z selera i samemu wypróbować, w których potrawach smakuje on najlepiej. Miłej zabawy podczas przyrządzania!
Informacje żywieniowe
206
kalorie
22 g
węglowodany
2 g
tłuszczu
12 g
białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie
Seler oczyść i dobrze osusz. Pokrój seler na małe kawałki i umieść na poziomach dehydratora.
Oznacz jako zakończone
2.
Odwodnij i wymieszaj
Susz przez 10 godzin w temperaturze 42°C, a następnie zmiksuj w blenderze na proszek. Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.