Cevapcici w chlebie pita

Cevapcici w chlebku pita to dobre rozwiązanie, kiedy potrzebujemy czegoś sensownego do jedzenia, ale nie mamy czasu, żeby wygodnie usiąść. Cevapcici ze świeżą sałatą, ogórkiem i pomidorem. Dodaj wybrany przez siebie sos – my lubimy używać naszego wegańskiego sosu czosnkowego. Ale oczywiście ajvar również doskonale pasuje do tego połączenia. Wypróbuj to i stwórz własne dzieło z podanego przepisu! Przy okazji: takie danie można też podać do grilla. Wystarczy położyć wszystkie składniki na stole i każdy może napełnić swój chleb pita tak, jak lubi najbardziej!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
4 małe chlebki pita alternatywnie kieszonki pita
4porcje cevapcici
4 liście sałaty
40 g ogórka
1 pomidor
1 czerwona cebula
4porcje wegańskiego sosu czosnkowego
4porcje ajwaru

Informacje żywieniowe

538 Kalorie
53 g Węglowodany
22 g Tłuszcze
29 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotować składniki

Umyć ogórek i pomidor. Obrać cebulę i pokroić wszystko w cienkie plasterki. Umyć sałatę i osuszyć ją. Nakroić kieszonkę w chlebie pita i nieco odwinąć.
Oznacz jako zakończone
2.

Wypełnić chlebki pita

Posmarować wnętrze chleba sosem czosnkowym. Wypełnić sałatą, ogórkiem, pomidorem, cebulą i cevapcici. Podawać z sosem czosnkowym i ajvarem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze szacowane są według surowców. W rzeczywistości mogą się różnić.
 Zapisz jako PDF