Gnocchi w sosie ze szpinaku i gorgonzoli

Gnocchi w sosie ze szpinaku i gorgonzoli – prosty, szybki i niekwestionowany przepis. Przyrządzimy je dzisiaj z naszymi domowymi gnocchi. Kiedy są już są ugotowane i podsmażone, pozostaje tylko zrobić niebiański kremowy sos. Jest on gotowy w 10 minut. Naprawdę dobry i szybki przepis, który jest również idealny jako meal prep. Czy smak gorgonzoli jest dla ciebie zbyt ostry? Sos jest również pyszny z tartym parmezanem, burratą lub każdym innym serem, który dobrze się rozpuszcza. Bądź kreatywny!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
4porcje gnocchi alternatywnie gotowy produkt
1łyżka oleju roślinnego
200 ml śmietany do gotowania alternatywnie zwykła śmietana
150 g liści szpinaku mrożonych lub świeżych
50 g gorgonzola
1 ząbek czosnku
1/2pęczka pietruszki
sól i pieprz do smaku

Informacje żywieniowe

407 Kalorie
61 g Węglowodany
11 g Tłuszcze
11 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przyrządzanie gnocchi

Smaż ugotowane gnocchi z olejem roślinnym do uzyskania złotego koloru ze wszystkich stron. Odstaw na bok.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotowanie składników

Czosnek obierz i bardzo drobno posiekaj. Gorgonzolę pokrój w grubą kostkę. Umyj pietruszkę, osusz i drobno posiekaj.
Oznacz jako zakończone
3.

Sos

Na patelni podsmaż czosnek. Wlej śmietanę do gotowania. Dodaj szpinak, gorgonzolę, bazylię, sól i pieprz i duś przez około 5 minut, aż szpinak opadnie, a sos będzie kremowy. Podawaj z gnocchi.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Możliwe jest wystąpienie rozbieżności.
 Zapisz jako PDF