Lemoniada nektarynkowa
Lemoniada nektarynkowa to dzisiejsza przystawka wśród naszych przepisów na napoje. Ta prosta lemoniada z rozmarynem i słodkim miodem jest idealna na relaks i orzeźwienie w ciepły letni dzień. Jest również bardzo szybka w przygotowaniu. Wystarczy zrobić przecier owocowy z nektarynek i zalać go wodą. Dodaj odrobinę miodu i rozmarynu, a będzie można cieszyć się nektarynkowym sprintem. Spróbuj!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
6 dojrzałych nektarynek | |
500 ml wody gazowanej | |
2łyżeczki miodu | |
2gałązki rozmarynu |
Przybory
1 Blender lub blender ręczny |
Informacje żywieniowe
201
kalorie
43 g
węglowodany
0 g
tłuszcze
3 g
białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotuj nektarynki
Najpierw obierz nektarynki lub zdejmij z nich skórkę. W tym celu należy włożyć je na krótko do wrzącej wody, a następnie po prostu obrać ze skórki. Przekrój na pół i usuń pestkę. Zmiksuj w blenderze na drobne puree.
Oznacz jako zakończone
2.
Wlej lemoniadę
Umyj i osusz rozmaryn. Napełnij szklanki do połowy lodem, dodaj przecier nektarynkowy i uzupełnij wodą. Dosłodź miodem do smaku i dodaj do szklanki rozmaryn.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.