Pasta z grzybów do chleba

Pasta grzybowa to pyszna alternatywa dla serów, wędlin itp. Dzięki prawdziwkom i pieczarkom jest ona niezwykle aromatyczna i smakuje nie tylko na pieczywie. Ta kremowa pasta może też naprawdę zabłysnąć jako nadzienie do ciasta francuskiego. Lubisz samodzielnie robić dipy i pasty? W takim razie koniecznie musisz spróbować naszego dipu z groszku i guacamole!

Brak recenzji

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
20 g suszonych prawdziwków
150 g grzybów
50 g masła
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka wywaru warzywnego
sól i pieprz (do smaku)
Equipment
Mixer

Informacje żywieniowe

143 kalorie
6 g węglowodany
11 g tłuszczu
4 g białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie

Włóż grzyby prawdziwki do wody tak, aby były tylko przykryte i mocz je przez 60 minut.
Oznacz jako zakończone
2.

Drobno posiekaj składniki

Oczyść grzyby i drobno je posiekaj. Obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek.
Oznacz jako zakończone
3.

Zagotuj składniki

Do patelni włóż prawdziwkiz wodą, ocet balsamiczny i bulion warzywny w proszku. Ciągle mieszając, doprowadź wszystko do wrzenia, Następnie zmniejsz ogień do minimum i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn wyparuje i powstanie kremowa masa.
Oznacz jako zakończone
4.

Puree i smak

Zmiksuj śmietankę i pozostałe masło w blenderze, aż uzyskasz drobną masę. Dopraw solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.

Dodaj komentarz