Pesto z natki marchwi

Marchewkowe zielone pesto to nasz dzisiejszy hit: ten pyszny miks do makaronu to absolutny bohater. Ponieważ głównym składnikiem jest nać marchwi, już nigdy więcej nie musisz jej wyrzucać. Ponadto to pesto jest wegańskie i stanowi prawdziwą ucztę nawet bez parmezanu. Uwielbiamy dania bez marnowania jedzenia, które naprawdę uszczęśliwiają nasz żołądek. Ty też? W takim razie szybko przetestuj ten przepis. Smakuje dobrze zwłaszcza z domowym makaronem.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
200 g naci marchwi
2 ząbki czosnku
100 g orzechów nerkowca
4łyżki płatków drożdżowych
1 cytryna
4łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz do smaku
Przybory
1 Mikser

Informacje żywieniowe

329 Kalorie
16 g Węglowodany
22 g Tłuszcze
11 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie składników

Natkę marchwi umyj i otrząśnij do sucha. Obierz i grubo posiekaj czosnek Wyciśnij sok z cytryny.
Oznacz jako zakończone
2.

Pesto

Dodaj wszystkie składniki oprócz oliwy z oliwek do blendera i miksuj na średnich obrotach. Stopniowo dodawaj oliwę z oliwek, aż do uzyskania żądanej konsystencji. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Mogą wystąpić rozbieżności.
 Zapisz jako PDF